2014 m. lapkričio 16 d., sekmadienis

Važiuok!

Šis  įrašas iš esmės yra skirtas ekodurniams šviesti. Pirmiausia noriu pasakyti, kad jūs, ponai, painiojate Skandinaviją ir kitus Vakarus su Vietnamu ar Bangladešu. Niekas Vakaruose nevažiuoja dviračiu toliau poros kilometrų. Važiuoja juo ne todėl, kad nėra kitos galimybės nuvykti, bet todėl kad lengviau ir greičiau nei pėsčiomis. Visi didesni atstumai dviračiu važiuojami savo malonumui. Ir daro tai tik tie, kurie laiko požiūriu gali sau tai leisti. Viena pagrindinių plataus dviračių naudojimo sąlygų yra gerai išvystytas miesto viešasis transportas. Ypač plačiai dviračiai naudojami ten kur yra metro. Bet ir tuo atveju, pensininkai, pavieniai vaikai, invalidai, mamos su mažais vaikais ir didžioji dalis dirbančių vyrų dviračiais nesinaudoja. Vieni negali fiziškai, kitiem tai būtų diskomfortas. Niekas, o niekas Vakaruose nedaroma gyvenimui apsunkinti ir nebandykit aiškinti atvirkščiai. Suprantu jūsų hipsterišką užsidegimą, bet kodėl bandote savo zajobus poreikius primesti keliariopai skaitlingesnei visuomenės daliai?
Dviratis nėra alternatyva viešajam transportui, tai alternatyva kelionei pėsčiomis. Ne alternatyva tai ir automobiliui - ne tie atstumai, ne tas komfortas - ypač žiemą. Ir svarbiausia, dviratis visų pirma vienišių pasirinkimas. Šeimos žmogui visiškai nepriimtinas.

6 komentarai:

  1. Spėju tave vaikystėje mušė dviratininkai? Dėl to taip jų nemėgsti

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dviratis yra patogiau, jei ekspertui nepatogu 20 min. paminti, taip prašom 30 min stovėti kamštyje. Niekas nieko neprimeta. Tiesiog reikia normalios dviračių infrastruktūros ir svisi savaime pradės važinėti. Lygiai kaip lietuvaičiai labai greit persėda ant dviračių emigravę į dviračiams draugiškas šalis. 1-2 km - tai 5 min. mynimo. 8-10km tai 20-30 min. važiuojant normaliu dviračiu taku. viešuoju dažnai trunka ilgiau Lietuvoje panašios kelionės, automobiliu priklauso nuo to ar kamštyje strigsi.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Toks trumpas tekstukas, o nesugebėjot perskaityti. Todėl darsyk pacituosiu: "Vieni negali fiziškai, kitiem tai būtų diskomfortas. Niekas, o niekas Vakaruose nedaroma gyvenimui apsunkinti ir nebandykit aiškinti atvirkščiai." - supraskit kartą, daugybė žmonių fiziškai negali!
    Bet ir tie kur gali, neprivalo to daryti per snygį ir pūgį.
    Persėda ant dviračių, cha! Tik jaunimas iki trisdešimties. O kitiems tai jau stipt ne? Kokius penkiasdešimt po sekančių metų. Ir visus stipt.

    AtsakytiPanaikinti