2012 m. kovo 5 d., pirmadienis

Politapžvalgėlė apie alų


                               

Tuo metu, kai Lietuvoje įsibėgėjo visos šalies energetinė nepriklausomybizacija, o Lenkijoje kaktomuša daužosi traukiniai, vyksta ir kitų dalykų. Taip, sakysite, įžanga nuvalkiota, bet iš pradžių paklausykite.
Pastarosios dienos pažėrė įvykių: štai, šv. Kazimiero palaimos apšviesta pradėjo atsipaipelioti paskutinė sovietinių runkelių dvasios paguoda ir gintarinė viltis – „Šatrija“. Po ilgų  pirsčiojimų rusai vėl sėdi prie savo suskilusios geldos. Dėl vakarų sankcijų iš parduotuvių pradingę ryžiai lėmė pergalę opozicijai rinkimuose Irane. Barakas su Benjaminu susibėgo pasitart: ar jau metas pulti ajatolas ir tuo paremti Putiną, ar suteikti demokratijai šansą? Lietuvoje gi, valdžios prerogatyviniai pasitasymai ištraukė iš apipelijusio rūsio genzelio, ozolo ir medalinsko politines pamėkles - visi nori dividendų iš menamos krizės menamo sprendimo imitacijos. O visų svarbiausia tai, kad mano brangioji užsimanė alaus!
 Todėl atmetęs bet kokį domėjimąsi niekingomis LT valdžios vidaus intrigėlėmis, susimąsčiau: eiti pirkti alaus, ar paremti pasaulio varguolių laisvės siekius? Beje, yra įtarimas kad ir alus ta proga atpigtų.
Bet...Jei naujoji Irano valdžia nutrauktų konfrontacijos politiką, tai nafta atpigtų. O Barakas su Benjaminu vargiai gali leisti kristi naftos kainom. Ogi pastarosios krisdamos iš paskos nusitemptų ir jų draugelį Putiną. Čia dar tik pusė bėdos. Tai garantuotų greitesnį ES ir Kinijos ekonominį augimą, o po recesijos vangiai teatsigaunančiai Amerikai, tai visai nereikalinga. Juolab kad savas energetines problemas, ji didžia dalimi išsprendė, ėmus vystyti skalūnų dujų verslą. Todėl greičiausiai karas bus. Ne, dar ne rytoj. Bet Amerika - kaip kadaise Roma. Jos atpildas išsišokėliams „nėra greitas, bet neišvengiamas ir žiaurus“. Neduos ji šanso Iranui pačiam pradėti elgtis protingiau, o pradėjus karą ir dar labiau pakilus naftos kainoms ir Putino sostas nesudrebės. O jei bus taip kaip sakau, tai ir alus nepigs, nes jį verdant reikalingas kuras. Taigi bėgsiu aš geriau į parduotuvę tiesiog dabar. Kol dar alui Norfoje yra nuolaida. Nes gali būti, kad kita tokia diena išauš negreit.