2023 m. gruodžio 25 d., pirmadienis

Metų apžvalga ir lūkesčiai ateičiai

 1. Amerika traukiasi iš pasaulinės arenos ir vis labiau susivynioja į kokoną. Tampa vien sau pačiai įdomi ir reikšminga. Matydami visa tai mes turim patys rūpintis savo saugumu. Čia Nr vienas yra vokiečių brigada. Neįtikėtina naujųjų laikų Lietuvos diplomatijos pergalė, kurios autorius Prezidentas Nausėda net nesigiria, nors Lietuvos Anūkas visokeriopai trukdė ir darė viską, kad tai neįvyktų. 

2. Vis dar aptarinėjama švedų narystė NATO nebėra reikšminga, jei NATO kaip formatas miršta. Lietuva galėtų bandyti vystyti tiesioginius ryšius su Švedija ir kt. Skandinavijos šalimis ir sudaryti tiesiogines ginybos sutartis (kol NATO dar nemirė, tai padaryti lengviau), kaip Skandinavijos šalys turi tarpusavyje. Tai būtų nepalyginamai svarbiau, nei "proveržiai Indopacifike" ar "žmogaus teisių" paieškos Azerbaidžane.

3. Lenkija - mūsų didžiausia draugė, su kuria neturime beveik jokių ekonominių ryšių, išskyrus Maximos dukterinę Biedronką. Kas nors gali atsakyt kodėl? Kas nors bent pirštą tuo klausimu
pajudino?

4. Gal kas gali pasakyti bent vieną priežastį, kodėl net baigiantis antriems karo metams Lietuva remia russkij mir ir iš valstybės lėšų finansuoja rusiškus darželius ir mokyklas? Ruošiam pamainą 5 kolonai? 

5. Kaip paaiškėjo, Lietuva per daug "kiaušinių" sudėjo į mažai kvalifikacijos ir daug medienos reikalaujančią baldų gamybą. Ar nereikėtų truputį perdėliot prioritetų ant geležų ir elektronikos? 

6. Eksportuot šlamštą į Švediją kiekvienas durnius gali, tam užtenka turėti mažesnę savikainą. O jūs parduokit Afrikoje - būtent ant to dešimtmečiais važiuoja britai ar danai. Ten neparduosi skurdžiams - jie neįpirks. Ten neparduosi viduriniajai klasei - ten tokios nėra. Ten parduodamas luxury premium segmentas diktatoriams, oligarchams ir jų šeimoms irba giminėms.

                 Jei kuri politinė partija atsižvelgų į paminėtus faktus, ji ir būtų mano pasirinkimas artėjančiuose rinkimuose.