2012 m. birželio 19 d., antradienis

Geri laikai

   Šie metai puikūs. Tikrai. Gal kiek per daug dirbu. Gal kiek per mažai gaunu. Bet viskas tik į gerą. Aš kažko noriu. Reiškia galiu kažko tikėtis. Manau čia esmė. Yra manančių kitaip. Jų valia.
O taip, daugybė dalykų užknisa. Ypač tai, kad visi kažko nori iš manęs. Turbūt esu per mažai mizantropiškas. My bad.
Nieko nepadarysi, anot Vonneguto. Nebent tai, ką gali padaryti pats - čia aš taip sakau. O saulė gražiai šviečia ir kartais net šildo. Žolė žaliuoja, net kompas, tfu, tfu jau gerą mėnesį nestreikuoja.
Na, ko reikia žmogui? Namo, mašinos, jachtos? Kad ne. Viską ir išsinuomot galima. Pakaktų gerų pajamų. Va ko išties reikia, tai vidinio komforto. Mylėti ir būti mylimam. Dirbti tai, kame matai prasmę ir nedaryti beprasmiškų darbų. Kai kuriem dar reikia būti išgirstiems. Kalbėkit! Klausau jūsų. Manęs galite ir neklausyti. Tam tikra prasme laimingas žmogus yra ruskai sakant "samodostatočnyj" - sau pakankamas.
Nesu visai laimingas. Bet negi ką dėl to kaltinsi? Viską lemia pasirinkimas. Momentas. Prioritetai. Ar turite tokių?
O dar yra muzika. Ar galite be jos? Aš ne. Be alaus galiu. Be kelnių. Be rusiškų dujų. O be muzikos blogai. Tiesa, be interneto irgi. Bet pastarasis teiginys offtopic. Ne apie jūzerius čia, ne apie lūzerius irgi. Galų gale, anot Kafkos: "skaitytojų klasė atgyveno, šiuolaikinis europietis yra rašytojas, o veik kiekvienas gatvės dialogas - puiki literatūra". Maždaug taip.
O bus vis geriau ir geriau.
Net jei graikai neišlėks iš eurozonos ir vokiečiams liks daug mažiau pinigų Lietuvai. Net jei  rinkimus Amerikoje laimės Romney ir naftos kainos vėl augs kaip ant mielių*. Net jei rusam pavyks nuverst Putino režimą ir ta šalis strimgalviais nudardės į ekonominę prarają, nusitempdama iš paskos visą NVS. Lietuvoje vis vien bus geriau. Nes yra geriau. Nes gerai ar blogai, sprendžiam mes patys. O mes juk galim ką nors nuspręsti. Nors tiek nedaug. Nors kartą. Ar vėl lauksim kol kas iš šalies patars?
Čin, čin! Skål! Ir ha det bra, pažodžiui...**


* Niekšas prižadėjo karą. O taip vyliaus, kad tą amebą Baracką pakeis koks labiau adekvatus vyrutis.

** Norskai: "Viso gero", pažod. "turėk gerai".